Fitness recepty - Proteinové lívance a palačinky

Jak si uvařit zdravé a chutné protejnové lívance a palačinky vám poradíme v tomto článku.

Dochází Vám inspirace co ráno k snídani? Nebo máte chuť na ty báječné lívance a palačinky od maminky, ale chcete nějakou zdravější podobu?

Pak právě pro Vás tu máme pár receptů, které Vám určitě zachutnají. Jedná se o ověřené recepty z mé kuchyně. Dělám je velmi často a celé rodině moc chutnají. Hotové jsou za chvilku a nutričními hodnotami velmi výživné. Vyzkoušejte je také.

Proteinové lívance

Ingredience na jednu porci:

  • 25g celozrnné mouky (používám špaldovou nebo žitnou)
  • 15g proteinu dle chuti (vanilkový, čokoládový atd.)
  • 1 vejce
  • 70g bílého jogurtu
  • ½ lžičky jedlé sody a špetku soli

Postup:

Vše smíchejte a případně nařeďte troškou vody. Opečte na pánvi s kapkou oleje (pokud máte pánev přímo na palačinky nebo lívance většinou se nemusí ani vymazávat). Na talíři doplňte dle chuti ovocem, jogurtem, oříšky případně troškou medu.

Proteinové palačinky

Ingredience na jednu porci:

  • 80g tofu natural
  • cca 70g celozrnné mouky (špaldové)
  • cca 200ml vody
  • 1 malé vejce
  • špetka soli

Postup:

Rozmixujeme tofu s vodou a postupně přidáváme mouku, dokud těsto není husté, ale stále tekuté. Poté přidáme vejce a sůl. Necháme chvilku odležet a smažíme na pánvi lehce vymazané tukem. Na talíři dochutíme ovocem, tvarohem, domácí marmeládou, oříšky atd. Prostě co nás napadne J

Oba tyto recepty se hodí k snídani, dopolední svačině, ale klidně i ke sladkému obědu. Pokud použijete bezlepkovou mouku (já používám občas pohankovou) dají se recepty připravit i v bezlepkové variantě.

Autor článku: Monika Šveňhová