Jídelníček - recepty na fitness večeři
Jakou si večer připravit večeři, když chcete jíst zdravě a chutně. Máme pro Vás pár receptů v tomto článku.
Večeře je velmi důležitá pro regeneraci, spánek a celkovou pohodu. Proto bychom se měly snažit poznat své tělo co nejlépe a večer věnovat pokrmům obzvláště velký význam, protože vačeře přímo ovlivňuje kvalitu spánku a hloubku regenerace během noci. Dbejte na tři základní faktory. Výběr vhodného pokrmu, množství pokrmu a čas, kdy si jídlo k večeři dáváte. Vše je potřeba otestovat na vlastním těle. Pokud se druhý den sami vzbudíte ještě před budíčkem a budete se cítit svěže, hned si poznamenejte - co, kdy a jak mnoho jste měli předešlí den k večeři. Níže nejdete tři recepty na zdravé a chutné jídlo k večeři. Tak ať Vám chutná a v noci dobře spíte. Ahoj, Ondra.
Fitness recepty - večeře
Tuňákový salát
Ingredience:
200 g těstovin
100 g tuňáka v olivovém oleji
1 červená paprika
půl menší hlávky čínského zelí
100 g tvrdého sýra
150 g bílého jogurtu
sůl
pepř
citronová šťáva
Návod k přípravě:
Těstoviny uvaříme, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy k tuňákovi. Jogurt promícháme se špetkou soli, pepře a citronovou šťávou. Nalijeme na salát a promícháme. Dáme vychladit do ledničky.
Šopský salát (můžeme doplnit o 2 plátky bílého masa)
Ingredience:
250 g čerstvých rajčat,
250 g salátové okurky,
100 g zelené papriky,
50 g pálivější zelené papriky,
75 g cibule,
50 g oleje,
2 lžíce vinnného octa nebo octa Znojmia,
sůl, pepř
100 g balkánského sýra
Postup:
Omytá rajčata, salátové okurky a papriky nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře, promícháme, upravíme do misek a salát ozdobíme hrubě strouhaným balkánským sýrem.
Kuřecí salát
Ingredience:
250 g vařeného nebo pečeného kuřeciho masa,
100 g salátové okurky,
75 g červeného paprikového lusku,
půlka hlávkového salátu,
50 g cibule zelenačky nebo pórku,
30 g cibule,
150 g sterilovaných červených fazoll
100 g sterilované kukuřice,
100 g sterilované hlívy ústřičné,
klasická zálivka
Postup přípravy:
Kuřecí maso, salátové okurky, červenou papriku a hlávkový salát nakrájíme na nudličky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, sterilované fazole, kukuřici, pokrájenou hlívu ústřičnou, zalijeme klasickou zálivkou a dobře promícháme.
Možná obměna: milovníci ostrých chutí přidají pálivé papričky nebo trochu čili koření. Hlávkový salát je možno nahradit čínským zelím.
Dobrou chuť. Ondra
Autor článku:
Mgr. Ondřej Diviš
Osobní trenér fitness
Lektor Kung fu a Taichi Praha
Vynálezce tohoto unikátního stroje na cvičení doma