Jídelníček - recepty na fitness večeři

Jakou si večer připravit večeři, když chcete jíst zdravě a chutně. Máme pro Vás pár receptů v tomto článku.

Večeře je velmi důležitá pro regeneraci, spánek a celkovou pohodu. Proto bychom se měly snažit poznat své tělo co nejlépe a večer věnovat pokrmům obzvláště velký význam, protože vačeře přímo ovlivňuje kvalitu spánku a hloubku regenerace během noci. Dbejte na tři základní faktory. Výběr vhodného pokrmu, množství pokrmu a čas, kdy si jídlo k večeři dáváte. Vše je potřeba otestovat na vlastním těle. Pokud se druhý den sami vzbudíte ještě před budíčkem a budete se cítit svěže, hned si poznamenejte - co, kdy a jak mnoho jste měli předešlí den k večeři. Níže nejdete tři recepty na zdravé a chutné jídlo k večeři. Tak ať Vám chutná a v noci dobře spíte. Ahoj, Ondra.

Fitness recepty - večeře

Tuňákový salát

Ingredience:

200 g těstovin

100 g tuňáka v olivovém oleji

1 červená paprika

půl menší hlávky čínského zelí

100 g tvrdého sýra

150 g bílého jogurtu

sůl

pepř

citronová šťáva

Návod k přípravě:

Těstoviny uvaříme, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy k tuňákovi. Jogurt promícháme se špetkou soli, pepře a citronovou šťávou. Nalijeme na salát a promícháme. Dáme vychladit do ledničky.

 

Šopský salát (můžeme doplnit o 2 plátky bílého masa)

Ingredience:

250 g čerstvých rajčat,

250 g salátové okurky,

100 g zelené papriky,

50 g pálivější zelené papriky,

75 g cibule,

50 g oleje,

2 lžíce vinnného octa nebo octa Znojmia,

sůl, pepř

100 g balkánského sýra

 

Postup:

Omytá rajčata, salátové okurky a papriky nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře, promícháme, upravíme do misek a salát ozdobíme hrubě strouhaným balkánským sýrem.

 

Kuřecí salát

Ingredience:

250 g vařeného nebo pečeného kuřeciho masa,

100 g salátové okurky,

75 g červeného paprikového lusku,

půlka hlávkového salátu,

50 g cibule zelenačky nebo pórku,

30 g cibule,

150 g sterilovaných červených fazoll

100 g sterilované kukuřice,

100 g sterilované hlívy ústřičné,

klasická zálivka

 

Postup přípravy:

Kuřecí maso, salátové okurky, červenou papriku a hlávkový salát nakrájíme na nudličky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, sterilované fazole, kukuřici, pokrájenou hlívu ústřičnou, zalijeme klasickou zálivkou a dobře promícháme.

Možná obměna: milovníci ostrých chutí přidají pálivé papričky nebo trochu čili koření. Hlávkový salát je možno nahradit čínským zelím.

 

Dobrou chuť. Ondra

Autor článku:
Mgr. Ondřej Diviš
Osobní trenér fitness
Lektor Kung fu a Taichi Praha
Vynálezce tohoto unikátního stroje na cvičení doma