Zdravé recepty - Hrnkový koláč

Přemýšlíte co sladkého, zdravého a zároveň výborného upéct? My vám dnes dáme skvělý a rychlý recept na hrnkový koláč. :)

V době karantény trpí nejen naše psychika, ale často i postava. Doma je spousta času péct něco dobrého a my pomalu ztrácíme pracně získanou formu ve fitness. Dnes si spolu však upečeme velice jednoduchý, zdravý a zároveň výborný recept, který neurazí snad nikoho. Z vlastní zkušenosti chutná nejen fitness nadšencům, ale i manželovi :) Tak pojďme na to!

Pudinkový koláč se zakysankou

Ingredience na velký plech:

  • 1 hrnek vanilkového proteinu (můžete dát cookies, slaný karamel, ...)
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek acidofilního (případně kefírového) mléka
  • půl hrnku kokosového oleje
  • 3 hrnky mléka
  • 2 čokoládové pudinky
  • půl hrnku erythritolu (případně medu či třtinového cukru)
  • 2 vejce
  • 1 balení zakysané smetany
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Napřed si promícháme acidofilní mléko, olej a vejce. Postupně zašleháme protein, mouku, sodu a část erythritolu. Hotové těsto vylijeme do vymazaného plechu. Vedle na plotně si uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a zbytku erythritolu. Ten ještě horký nalejeme rovnoměrně na těsto a vše dáme péct do trouby na 160 cca na 25min. Hotový koláč vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Nahoru naneseme v tenké vrstvě zakysanku a vše posypeme kakaem. Dáme vychladit a zcela studené podáváme. Dobrou chuť.

 

Autor článku: Monika Šveňhová