Zdravé recepty - Hrnkový koláč
Přemýšlíte co sladkého, zdravého a zároveň výborného upéct? My vám dnes dáme skvělý a rychlý recept na hrnkový koláč. :)

V době karantény trpí nejen naše psychika, ale často i postava. Doma je spousta času péct něco dobrého a my pomalu ztrácíme pracně získanou formu ve fitness. Dnes si spolu však upečeme velice jednoduchý, zdravý a zároveň výborný recept, který neurazí snad nikoho. Z vlastní zkušenosti chutná nejen fitness nadšencům, ale i manželovi :) Tak pojďme na to!
Pudinkový koláč se zakysankou
Ingredience na velký plech:
- 1 hrnek vanilkového proteinu (můžete dát cookies, slaný karamel, ...)
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek acidofilního (případně kefírového) mléka
- půl hrnku kokosového oleje
- 3 hrnky mléka
- 2 čokoládové pudinky
- půl hrnku erythritolu (případně medu či třtinového cukru)
- 2 vejce
- 1 balení zakysané smetany
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
Postup:
Napřed si promícháme acidofilní mléko, olej a vejce. Postupně zašleháme protein, mouku, sodu a část erythritolu. Hotové těsto vylijeme do vymazaného plechu. Vedle na plotně si uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a zbytku erythritolu. Ten ještě horký nalejeme rovnoměrně na těsto a vše dáme péct do trouby na 160 cca na 25min. Hotový koláč vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Nahoru naneseme v tenké vrstvě zakysanku a vše posypeme kakaem. Dáme vychladit a zcela studené podáváme. Dobrou chuť.
Autor článku: Monika Šveňhová