Snadno, rychle a dietně v létě!
Máme tu pomalu tropické hodnoty a to se nikomu z nás nechce příliš jíst. A co více, ani stát doma u plotny. Navíc ano, mnohem více si hlídáme linii a štíhlé bříško.
Jak si tedy uvařit pár snadných, rychlých a dietních jídel, které si můžete vzít kamkoliv s sebou? To Vám dnes poradíme my. Budou Vám k tomu stačit základní suroviny, trocha koření a hlavně maximálně 20 minut času. Za tuto dobu si vykouzlíte výborné jídlo, které bude chutnat nejen Vám, ale i zbytku rodiny a ještě bude dietní. No co více si přát :)
Pečené batáty s cottage a lososem
Ingredience na dvě porce:
- 600g batátu
- 2 balení Cottage cheese
- 1 balení uzeného lososa (čtěte složení a hledejte bez přidaného cukru atd.)
- pór nebo jarní cibulku
- sůl, pepř, kopr (nemusí být)
- kedlubnu či jinou zeleninu jako oblohu
Postup:
Batáty dáme na 20minut do vroucí vody. Poté vyndáme, rozpůlíme a dáme na plech s pečícím papírem cca na 10min (dle velikosti batát). Mezitím si smícháme Cottage s lososem a dochutíme bylinkami dle chuti. Vyndáme plech a na batáty dáme rovnoměrně připravenou směs. Vložíme zpět do trouby cca na 10min zapéct. Vyndáme, posypeme pórem a podáváme s nakrájenou zeleninou dle chuti.
Gnocchi se zeleninou, rajčaty, kuřetem a parmezánem
Ingredience na dvě porce:
- 400g bramborových gnocchi (koukejte na složení, ať jsou opravdu z brambor a nejen z mouky)
- 300g kuřecích prsou
- 6 kusů zeleniny (papriky, cuketa, atd.)
- 6 rajčat
- sůl, pepř, bylinky (bazalka, tymián atd.)
- parmezán
Postup:
Kuřecí prsa si nakrájíme na malé kousky a orestujeme na teflonové pánvi. Nakrájíme zeleninu a přidáme k masu včetně rajčat. Necháme pod pokličkou podusit (zelenina pustí šťávu a vytvoří nám omáčku). Mezitím si dáme vařit dle návodu na obalu gnocchi. Zeleninovou směs dochutíme bylinkami a solí a přidáme uvařené gnocchi. Vše promícháme a na talíři posypeme parmezánem. Dobrou chuť.
Autor článku: Monika Šveňhová